Utetime med Ringnes

Utetime: Klarer vi å holde på de beste folkene?

April 08, 2021 Ringnes AS Season 1 Episode 2
Utetime med Ringnes
Utetime: Klarer vi å holde på de beste folkene?
Show Notes Chapter Markers

Emma og Hansi får besøk i Ringnes Brygghus av Aase E. Jacobsen, redaktør magasinet Apéritif og nettstedet aperitif.no  og forfatter av kronikken Noen stikker av med milliardene, som ble publisert like før påske. Hvorfor er det slik at serveringsbransjen får det som nærmest er for småpenger å regne i kompensasjon for å måtte legge ned driften, mens staten får 6,5 milliarder mer i inntekter fordi folk holder seg hjemme og innenlands? Dette spørsmålet stiller Aase i kronikken sin, og er et tema Emma og Hansi gjerne vil graver dypere i.

Roar Hildonen er innehaver av flere utesteder i Trondheim, og har gjennom tiår vært en pådriver for å løfte kompetansenivået innen mat og drikke på sine steder, til glede for byens mange restaurantgjester.  Mer enn 50 kokker og servitører har gått i lære hos Roar, men hva tror han om fremtiden, nå som mange muligens velger bort en karrierevei innen restaurantfaget?

Utelivsprofilen denne gangen er Bent Lindahl som driver utestedet og kulturinstitusjonen "Dama di" i Bodø. Nedstengingen av serveringsbransjen har selvfølgelig også vært utfordrende for Bent, men han velger også å se muligheter i situasjonen. Blant annet auksjonerer de bort en mengde kunst, slik at de kan åpne opp igjen i oppussede lokaler, når gjestene får lov å besøke dem igjen.
Blant kunsteverkene er en hodeløs Jesus og en fargerik hest i full størrelse.
Auksjonen kan du se her: https://www.facebook.com/kunstkaosogbar  

Aase E. Jacobsen: Hvordan kompenseres ikke serveringsbransjen like godt som andre næringer?
Roar Hildonen: Vil vi miste erfaring og kompetanse i bransjen?
Finn Olufsen og Bent Lindahl: "Dama di" i Bodø