Utetime med Ringnes

Utetime: Hvordan skape et hyggelig julebord for gjester og servitører

December 01, 2021 Ringnes AS Season 1 Episode 14
Utetime med Ringnes
Utetime: Hvordan skape et hyggelig julebord for gjester og servitører
Show Notes

Julebordsesongen er i full gang,  og det norske folk har tilsynelatende aldri satt med pris på denne førjulstradisjonen. En undersøkelser viser at syv av ti nordmenn synes julebord er en noe gleder seg over og halvparten av befolkningen skal delta på minst ett julebord, forteller Gry Soløy, som jobber med markedsinnsikt i Ringnes. 

Det er ikke så rent få gjester restauranteier og kjøkkensjef Eirik Strøm Lillebø og teamet hans på Gamle Rådhus i Oslo skal ta imot før julen ringes inn. 

Eirik er deltakende i driften av Vaaghals og Code Restaurant, i tillegg til Gamle Rådhus. Gjennom en lang karriere har han opplevd de mange gledelige sidene ved julebordsesongen, men han er også bevisst at de ansatte kan ha ubehagelige opplevelser med gjester som ikke vet å oppføre seg. Og når dette skjer er Eirik konsekvent: Regningen kommer på bordet og festen er over.

Men, stort sett viser de aller fleste stor respekt for alle som jobber knallhardt for å servere på julebordet.  Og hva skal til for at både gjester og ansatte skal få en god opplevelse i denne hektiske sesongen? Dette tar Emma og Hansi en nærmere kikk på i denne episoden.